Wat is fysiotherapie?

De fysiotherapeut is een paramedisch deskundige voor klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.
Het houdings- en bewegingsapparaat bestaat uit botten, spieren, banden, gewrichten en zenuwen.
De fysiotherapeut onderzoekt en behandelt patiënten met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, zodat zij weer zo goed mogelijk zelfstandig kunnen functioneren. Klachten kunnen ontstaan als gevolg van ongelukken en spanningen, tijdens het uitoefenen van werkzaamheden of als gevolg van veroudering.
De fysiotherapeut stabiliseert, vermindert of herstelt de functiestoornissen van het houdings- en bewegingsapparaat door het toepassen van oefentherapie, manipulaties, mobilisaties en massage.

Daarbij informeert de therapeut de patiënt over de oorzaak van de klachten en hoe deze in de toekomst kunnen worden vermeden.

De kracht van de therapie ligt in de samenwerking tussen therapeut en patiënt: u wordt actief betrokken bij het herstelproces..

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd. Ik ben in het bezit van een BIG-registratie, sta ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) en ben lid van het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Vanuit de beroepsorganisatie KNGF wordt een actief beleid gevoerd om de kwaliteit van fysiotherapie te waarborgen. Als geregistreerd fysiotherapeut sta ik garant voor het toepassen van de actuele ontwikkelingen binnen de fysiotherapeutische zorg in mijn behandelingen.

Verwijzing en vergoeding

Voor het maken van een afspraak bij de fysiotherapeut is sinds 2006 geen verwijzing meer nodig van de huisarts of de specialist. Voor aandoeningen die op de zogenaamde chronische lijst staan is wel een verwijzing noodzakelijk.

In dit geval wordt de therapie vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Het is dus zaak dat u goed kijkt naar uw pakket met aanvullende verzekeringen.
Een overzicht van alles wat met fysiotherapie en verzekeringen te maken heeft, vindt u op de sites www.zorgverzekeraars.nl en www.fysiotherapie.nl.

Eigen bijdrage

De eigen bijdrage voor zorgkosten in 2018 bedraagt 385 euro. Alleen indien u zorgkosten heeft die uit de basisverzekering worden vergoed, zullen deze kosten worden verrekend met uw eigen bijdrage. In de meeste gevallen zal de fysiotherapeutische behandeling worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering en derhalve niet meetellen voor de eigen bijdrage.

Voor meer informatie: 072-5124955 of 0623866592

Openingstijden

Maandag van 08:00-21:00

Dinsdag van 08:00-20:00

Woensdag van 08:00-18:00

Donderdag van 08:00-20:45

Vrijdag van 08:00-18:00

Zaterdag van 09:00-13:00