Yin Yoga

Yin Yoga is een meditatieve vorm van yoga die ruimte geeft in ons lichaam. De houdingen worden 2 tot 5 minuten aangehouden. Door deze langdurige rek wordt het zelfherstellend vermogen van ons lichaam gestimuleerd. In een yin yogahouding wordt het bindweefsel langzaam opgerekt en gehydrateerd. Hierdoor worden gewrichten beweeglijker en actiever en dat geeft opening en ruimte in ons lichaam. Het actiever maken van bindweefsel kan je helpen bij het verlichten van klachten als bijvoorbeeld stress, slaapproblemen, stijve ledematen,rugpijn, reuma, fibromyalgie.

Yin yoga heeft alles te maken met mindfullness. Deze stille vorm van yoga is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Je kunt elk moment beginnen.

Bel of mail gerust voor meer informatie:

06 42 43 46 20 Anita Kool  koolyoga@gmail.com

06 41 69 61 98 Lia Dekker  info@yogasenang.nl www.yogasenang.nl

Yin Yang Yoga

Deze les is een combinatie van passief (yin) en actief (yang) waarin we de volgorde omdraaien. We starten de les met het Yang-gedeelte: een serie van zonnegroeten om ons lichaam te activeren, gevolgd door wat dynamische houdingen op het ritme van onze adem. Daarna sluiten we de les af met statische Yin-houdingen waarin je weer al je spieren ontspant en je volledig mag overgeven aan de zwaartekracht.
In Yin Yang yoga vind je de ideale mix van inspanning en ontspanning.

Voor wie?
Wil je wat meer beweging en zoek je de uitdaging in een wat meer actievere vorm van yoga? Wil je op een subtiele manier je spierkracht vergroten maar tegelijkertijd ook je balans en souplesse behouden? Dan is deze les ideaal voor jou.

Bel of mail gerust voor meer informatie: 06 41 69 61 98 Lia Dekker  info@yogasenang.nl www.yogasenang.nl

Stoelyoga

Bij stoelyoga worden milde yogahoudingen grotendeels zittend op de stoel uitgevoerd. Soms ook staand waarbij de stoel een stevige en veilige ondersteuning biedt. Stoelyoga is misschien wel de meest laagdrempelige vorm van yoga. Naast eenvoudige houdingen doe we ook wat ademhalingsoefeningen. Zo leer je spanning los te laten terwijl je spieren en gewrichten soepel worden.

Voor wie?
In feite is stoelyoga voor iedereen geschikt ongeacht leeftijd, omvang of conditie. Wil je graag yoga ervaren maar voel je je, om wat voor reden dan ook, beperkt of onwennig op een mat op de vloer? Heb je last van artrose en heb je lange tijd niet aan beweging gedaan? Ben je minder mobiel? Stoelyoga is een zeer geschikte oefentherapie waarin je aan een betere motoriek werkt en zo meer vertrouwen krijgt om moeiteloos te bewegen.

Bel of mail gerust voor meer informatie: 06 41 69 61 98 Lia Dekker  info@yogasenang.nl www.yogasenang.nl

EPM OntspanningsYoga

Eindelijk echt ontspannen

Dit is een vorm van Yoga die geschikt is voor iedereen en gebaseerd is op lichaamsgewaarzijn: het werkelijk voelen van het eigen lichaam. Er wordt gewerkt met speciaal ontworpen kleine zachte ballen, die je onder delen van het lichaam legt. Hierdoor ontstaat meer lichaamsgevoel. Ook kun je het gewicht van het eigen lichaam met behulp van de ballen beter ervaren. Alle spanning is een vorm van jezelf optillen, weg van de vloer. Zodra je gewicht waarneemt en laat zakken ontstaat er een diepe ontspanning die lang en diep doorwerkt. Je houding verbetert, de ademhaling verdiept, spieren worden langer, gewrichten krijgen meer ruimte, pijn neemt af, de vitaliteit neemt toe, slaap verbetert en angst lost op. Dit vermogen van lichaamsgewaarzijn en je gewicht laten dragen door de ondergrond neemt enorm toe wanneer je dit wekelijks oefent. Net als bij sport ben je niet fit als je 1 keer hebt gesport. Ontspanning vraagt net als sport regelmatige beoefening. Zo integreer je de nieuwe ontspannen lichaamshouding in je dagelijks leven.

De lessen worden gegeven door Saskia de Bruin. Bewegingstherapeut, KashmirYoga docent, EPM trainer en auteur van o.a. een boek over chronische onverklaarde pijn (Weg van de pijn – Uitg AnkhHermes).

In de les begin je met wat zachte oefeningen staande, of op de stoel. Dan zijn er oefeningen liggend op de grond. We eindigen met een rust en stilte oefening. Soms wordt er wat ondersteunende zachte muziek gebruikt. Je draagt gemakkelijke zittende kleding. Het is fijn als je zorgt voor warme sokken en een vestje of trui.

·      De les duurt anderhalf uur.

·      Maandag morgen van 9.30 – 11.00

·      Een proefles 5,- / Een losse les 13,- / Een tien lessenkaart 115,-

Saskia de Bruin

www.saskiadebruin.nl

saskiaschrijft@quicknet.nl

06-23594010