DoTerra essentiële oliën

18198608_1958172987738786_8979481471594513386_n.jpg

Essentiële oliën bevatten de essentie van de plant in één druppel. Door hun geringe omvang en lipofiel karakter kunnen ze onmiddellijk de cellen binnendringen, waar ze bacteriën, virussen, schimmels en parasieten kunnen bestrijden.

Essentiële oliën zijn vluchtige aromatische verbindingen (terpenen, esters, aldehyden, ketonen, alcoholen, fenolen, oxides) die geëxtraheerd (meestal via stoomdestillatie, ik kom hier later op terug) worden uit de zaden, schors, stelen, wortels, bloemen, vruchten of andere delen van planten. Ze vormen het immuunsysteem van de plant en net daarom zijn ze zo krachtig voor de mens. Essentiële oliën zijn eigenlijk complexe mengsels van secundaire metabolieten, chemische stoffen die in gespecialiseerde plantencellen worden aangemaakt. Ze zijn niet essentieel voor de groei, maar wel van belang voor de overleving van het organisme in zijn geheel. Zij bieden planten bescherming tegen invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld tegen de schadelijke UV-stralen van de zon, zijn verantwoordelijk voor het regenererend vermogen of ze spelen een rol in de plantenbestuiving. De verschillende componenten die een essentiële olie samenstellen zijn een gevolg van de overlevingsmethode van de plant. Wanneer we de verschillende beschermende functies die essentiële oliën vervullen voor de plant begrijpen, dan is het maar een kleine stap naar de multipele therapeutische eigenschappen voor de mens.

 

Waarom doTERRA essentiële oliën/CPTG kwaliteit? 

doTERRA werd gesticht in 2008 door een groep mensen uit de gezondheidszorg en uit de zakenwereld. Zij hadden allen de ongelooflijke voordelen van essentiële oliën voor zichzelf kunnen ervaren en wilden deze met de wereld delen. Maar ze wilden verder gaan, ze wilden een kwaliteitsstandaard opstellen in een industrie waar dat tot dan nog niet aan de orde was en is. doTERRA wil de zuiverste, best werkzame essentiële oliën aanbieden die er zijn.

De zuiverheid en therapeutische waarde van een essentiële olie wordt bepaald door de chemische componenten. Deze zijn dan weer afhankelijk van een aantal factoren: het deel van de plant dat gebruikt wordt om de essentiële olie te produceren, de conditie van de bodem, de aard van de meststof (organisch of chemisch), geografische regio, klimaat, hoogte, tijdstip van oogsten, transport van het plantenmateriaal, destillatie proces… Eén soort plant die groeit in verschillende omgevingen, kan een andere chemische samenstelling hebben. doTERRA werkt samen met een wereldwijd netwerk van boeren die heel veel kennis hebben over hoe de planten gekweekt moeten worden. Zij zorgen ervoor dat de planten goed verzorgd worden en geoogst worden op het juiste moment.

Op dit moment bestaat er geen erkende controlerende instantie voor de productie van essentiële oliën. Evenmin zijn er universele normen die het gebruik van essentiële oliën onderbouwen. Daarom heeft doTERRA zelf een kwaliteitslabel opgesteld. doTERRA heeft de perfecte combinatie van moderne ontwikkeling en testprocedures (oa massaspectrometrie en gaschromatografie) om de zuiverheid en werkzaamheid van elke essentiële olie te garanderen. Dit testprotocol –CPTG Certified Pure Therapeutic Grade– stelt de standaard voor kwaliteit, zuiverheid, werkzaamheid en consistentie. Als een essentiële olie goed genoeg bevonden wordt voor verkoop als doTERRA essentiële olie, dan weet u dat deze beschikt over de hoogste hoeveelheid actieve, heilzame elementen en dat ze vrij is van vervuilende stoffen (chemische residuen of pesticiden) en chemische veranderingen. Veel verkrijgbare essentiële oliën zijn niet puur-gecertificeerd; ze bevatten vaak vulstoffen of worden aangelengd waardoor de zuiverheid wordt aangetast.  De CPTG essentiële oliën van doTERRA staan vandaag de dag bekend als de zuiverste, veiligste en meest efficiënte beschikbaar op de markt.

doTERRA essentiële oliën kopen:

http://mydoterra.com/mouhabbatiousoupove