Wie ben ik?

Mijn naam is Jacqueline Forster en ik ben natuurgeneeskundig traumacoach en traumatherapeut i.o. In oktober 2018 heb ik mijn eigen praktijk (Praktijk De wijze uil) opgericht. Sinds 2005 ben ik werkzaam in de kinder- en jeugdpsychiatrie waarbij ik veelvuldig in aanraking kom met ouders en jongeren met trauma’s. Mijn wens groeide sterk om deze doelgroep op een effectieve manier te kunnen behandelen. Daarom heb ik de studie Traumacoaching bij het Atma instituut in Amersfoort gevolgd en ben ik nu in opleiding voor de studie Traumatherapie (een verdieping van de intense technieken die ik tijdens de opleiding Traumacoaching heb geleerd). Voor Praktijk De wijze uil geef ik naast behandelingen ook werkbegeleiding aan hulpverleners die met trauma patiënten werken. In 2004 heb ik de opleiding tot bachelor pedagoog afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Hierna heb ik ook de opleiding Intensieve orthopedagogische gezinsbehandeling afgerond.

MIJN Specialisatie

Ik richt me op coaching en lichaamsgerichte behandeling bij trauma’s, angsten, stress, gevoelens van onmacht en lichamelijk onbegrepen klachten bij volwassenen. Veel mensen herkennen zich er niet in dat zij een trauma hebben, maar zij kampen met stress klachten of klachten als moeheid, spanning in het lijf, angsten, slaap problemen, geïrriteerdheid en moeite om voor hun kinderen te zorgen of te werken. Trauma zorgt voor een verandering in het brein en in het autonome zenuwstelsel waardoor mensen diverse ernstige klachten kunnen krijgen. Ik werk via het lijf aan ontlading van de bevroren energie die voor klachten kan zorgen, waarbij ik gebruik maak van de meest krachtige interventies op het gebied van lichaamsgerichte traumabehandeling.

TRAUMACOACHING EN BEHANDELING OP MAAT

Het ervaren van een traumatische gebeurtenis kan je leven drastisch veranderen, of het nou veelvuldig in je jeugd is geweest of dat je op latere leeftijd iets eenmaligs hebt meegemaakt waardoor je leven op z’n kop staat. De gebeurtenis zelf is nooit traumatisch, maar zij zorgt wel voor trauma in ons lijf en in ons brein als het te veel, te onverwacht of te snel is geweest en we niet (succesvol) konden vluchten of vechten. In mijn praktijk ga ik samen met jou uitzoeken welke overlevingsstrategieën jou vroeger geholpen hebben, maar nu niet meer helpend (en zelfs storend) zijn en help ik je bewust worden wat er in je lijf en in je brein gebeurt – uiteraard naast het behandelen van je klachten.

Belangrijk is dat jij de wil en de moed vindt om jezelf te kunnen helen. Ik wil je daar graag bij helpen, zodat jij je vleugels weer kunt uitslaan en kunt vliegen als de wijze uil – bevrijd van angst en gevoelens van onmacht.

Contact: info@praktijkdewijzeuil.com of 06 14 38 91 68