Wie ben ik?

Mijn naam is Marjon van Westen en ik ben sinds 1987 psychiatrisch verpleegkundige en vanaf 2005 werkzaam als haptotherapeut. Ruim 17 jaar ben ik werkzaam geweest binnen diverse afdelingen van de Brijder Verslavingszorg, o.a binnen de klinische setting, begeleide woonvorm en binnen de vrouwengevangenis Amerswiel in Heerhugowaard, tot eind 2009.

Daarnaast werk ik als ambulant begeleider binnen Actiezorg (thuiszorg). Hier ben ik aandachtsfunctionaris voor thuiswondende ouderen met dementie.

In 2005 heb ik de opleiding tot haptotherapeut afgerond aan de Academie voor Haptonomie te Doorn. Sinds die tijd heb ik mijn praktijk.

Mijn specialisatie

ligt op het gebied van psychiatrische problematiek: burnout, depressie, angst-stoornis.

Maar zeker ook op het gebied van verwerking: rouw na overlijden, of na het verliezen van mobiliteit of werk, bij invaliditeit.

Bij rouwverwerking op diverse vlakken. 

Hoe kan je verder met jezelf, als zoiets heftigs gebeurd?

Voor mij is het dan belangrijk, eigenlijk van wezenlijk belang om in contact te blijven, om te delen. Het niet alleen te dragen.

Haptotherapie

is een vorm van begeleiding waarbij ik mij richt op jou als persoon. Door gesprekken, oefeningen en aanraking te combineren kun je opnieuw verbonden worden met je gevoel en je weer bewust worden van je lijf.  

 

Haptotherapie helpt je zoeken naar een evenwicht tussen denken, voelen en doen. Om dit te bereiken is een basis van veiligheid, vertrouwen en persoonlijkheid belangrijk. Wanneer je vertrouwen hebt in jezelf, anderen en het leven, durf je beter je eigen keuzes en valkuilen onder ogen te komen. Je kunt jezelf zijn als je durft te voelen wat je bezighoudt en daar ook naar gaat leven.

Contact: marjonvanwesten@hotmail.com of 06 30 41 03 58