Agenda

Maandag

9:30-11:00 EPM OntspanningsYoga

Valpreventie “Vallen verleden Tijd” (fysiotherapeut)

Dinsdag

9:30-10:30
11:00-12:00(65+)

Vitaliteitstraining
(Annette Boekel)

19:30-20:30
Vitaliteitstraining (Annette Boekel)

Om de week

Woensdag

9:30-11:00
Yin Yoga (Lia Dekker)
11:30-12:30
Stoelyoga
(Lia Dekker)

19:00-20:00
Yin Yoga
(Anita Kool)

20:15-21:15
Yin Yoga
(Anita Kool)t

Donderdag

9:30-10:30
Yin Yoga (60+)(Anita Kool)

19:45-20:45 Happy Heart Yoga (groep vol)

Vrijdag

9:15-10:45
Yin Yang Yoga (Lia Dekker)
11:00-12:30
Yin Yoga
(Lia Dekker)

Ademen en ontspannen
(Anita Kool)

Zaterdag

EPM OntspanningsYoga (Saskia de Bruin)

Eindelijk echt ontspannen

Dit is een vorm van Yoga die geschikt is voor iedereen en gebaseerd is op lichaamsgewaarzijn: het werkelijk voelen van het eigen lichaam. Er wordt gewerkt met speciaal ontworpen kleine zachte ballen, die je onder delen van het lichaam legt. Hierdoor ontstaat meer lichaamsgevoel. Ook kun je het gewicht van het eigen lichaam met behulp van de ballen beter ervaren. Alle spanning is een vorm van jezelf optillen, weg van de vloer. Zodra je gewicht waarneemt en laat zakken ontstaat er een diepe ontspanning die lang en diep doorwerkt. Je houding verbetert, de ademhaling verdiept, spieren worden langer, gewrichten krijgen meer ruimte, pijn neemt af, de vitaliteit neemt toe, slaap verbetert en angst lost op. Dit vermogen van lichaamsgewaarzijn en je gewicht laten dragen door de ondergrond neemt enorm toe wanneer je dit wekelijks oefent. Net als bij sport ben je niet fit als je 1 keer hebt gesport. Ontspanning vraagt net als sport regelmatige beoefening. Zo integreer je de nieuwe ontspannen lichaamshouding in je dagelijks leven.

De lessen worden gegeven door Saskia de Bruin. Bewegingstherapeut, KashmirYoga docent, EPM trainer en auteur van o.a. een boek over chronische onverklaarde pijn (Weg van de pijn – Uitg AnkhHermes).

In de les begin je met wat zachte oefeningen staande, of op de stoel. Dan zijn er oefeningen liggend op de grond. We eindigen met een rust en stilte oefening. Soms wordt er wat ondersteunende zachte muziek gebruikt. Je draagt gemakkelijke zittende kleding. Het is fijn als je zorgt voor warme sokken en een vestje of trui.

·      De les duurt anderhalf uur.

·      Maandag morgen van 9.30 – 11.00

·      Een proefles 5,- / Een losse les 13,- / Een tien lessenkaart 115,-

www.saskiadebruin.nl

saskiaschrijft@quicknet.nl

06-23594010

Yin Yoga (Lia Dekker)

Het yoga-aanbod in gezondheidscentrum De Hoef is uitgebreid met 2 extra lange lessen. Deze lessen worden verzorgd door Lia Dekker van Yoga Senang. Lia is gediplomeerd Yin yoga  en Power yoga docente.

Introductie: Het is niet voor niks dat Yin Yoga de laatste jaren in populariteit is gestegen. Steeds meer mensen hebben baat bij de heilzame effecten van deze eenvoudige maar intensieve yogavorm. Yin yoga bevordert celvernieuwing op diep bindweefselniveau. Het herstelt kraakbeen, versoepelt en versterkt de botten, gewrichten, pezen en banden. Verder kalmeert het je zenuwstelsel waardoor je beter ontspant.

Zelf geloof ik heilig in de therapeutische werking van Yin Yoga. Dit ervaar ik wekelijks in mijn lessen. Niet zelden krijg ik te maken met stressgerelateerde klachten. Maar ik zie ook geregeld mensen met bijv.  kanker, reuma en ziekte van Lyme. Deze mensen zoeken hulp in zowel de reguliere als complementaire zorg.  Yin yoga biedt extra ondersteuning in beide disciplines. Daarom kies ik er bewust voor om niet alleen les te geven in een yogastudio, of een sportschool waar vaak fysiotherapie wordt aangeboden, maar ook in een gezondheidscentrum vanuit een meer holistische benadering. 

Tijdens mijn les is er veel persoonlijke aandacht. Ieder lichaam is immers uniek en elke houding wordt aangepast op jouw lichaam. Hierbij maak ik gebruik van diverse hulpmiddelen. Waarom Yoga Senang? Je ‘senang voelen’ betekent: op je gemak zijn, lekker in je vel zitten, je ergens thuis voelen. Wees welkom en voel je senang bij mij op de yogamat!

Iedere woensdag –en vrijdagochtend van 09.30 -11.00 uur

Kosten: Proefles:  €  5

Losse les: € 13

10 strippenkaart: € 115

Aanmelden of meer info?

info@yogasenang.nl  of via mobiel/WhatsApp: 06-41696198

Kijk ook op www.yogasenang.nl

Yin Yoga (Anita Kool)

Elke week yinyogalessen op woensdagavond om 18.45 uur en 20.15 uur, op donderdagochtend om 10 uur

Betaling gaat per seizoen, tussentijds instappen is mogelijk. Kosten € 9,- per les

Voor meer info bel of mail gerust 06 42 43 46 20 / anitakoolyoga@gmail.com

Ontspannen op zaterdag

Op de volgende thema-ochtenden kun je je helemaal onderdompelen in yinyoga, een echte belevenis. Ervaring is niet nodig.

Kosten € 25,- per keer. Reserveer van te voren een matje. Voor info en/of opgave 06 42 43 46 20 / anitakoolyoga@gmail.com

Bewust bewegen

Vrijdag 5 oktober van 19 tot 20.30 uur draait alles om bewust bewegen. Bewegen doen we de hele dag maar vaak met te veel inspanning. Mindfull bewegen brengt positieve verandering. Laat je verrassen door deze heerlijke yogales. Geen yoga-ervaring nodig.

Kosten € 15,-. Reserveer van te voren een matje. Voor info en/of opgave 06 42 43 46 20 / anitakoolyoga@gmail.com

Cursus Adem en Ontspanning

Je leert door middel van subtiele bewegingen het contact met je adem te herstellen. Je hoeft niet opnieuw te leren ademen maar zo ontspannen te zijn dat dit proces spontaan kan blijven.

Meld je aan voor vrijdagavond!

Kosten € 90,-

Bel of mail gerust voor meer informatie: 06 42 43 46 20 / anitakoolyoga@gmail.com

Cursus Ismakogie (vitaliteitstraining)

Ismakogie is bedoeld voor iedereen die, ongeacht zijn leeftijd, graag gezond en fit wil blijven of worden. Tijdens de cursus leert u op een goede manier te bewegen en te voelen wat er in het lichaam gebeurt wanneer u de technieken van Ismakogie uitvoert. Ismakogie kunt u toepassen in al uw dagelijkse activiteiten, ongeacht of u nu thuis bent, op uw werk of in de rij staat voor de kassa. Met lichte oefeningen en kleine bewegingen wordt het lichaam positief beïnvloed, met als resultaat een betere gezondheid, beter in balans en een mooiere uitstraling.

Ismakogie kan ook helpen bij onderstaande klachten:

hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten, heup- en knieproblemen, bekkenbodemproblemen, incontinentie, reuma, fibromyalgie.

De cursus wordt gegeven door Annette Boekel op:

dinsdagochtend om 9.30 uur tot 10.30 uur
dinsdagavond om 19.30 uur tot 20.30 uur

De kosten zijn € 98,00 (1 instroom les en 8 lessen)
 
Ben je nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie www.annetteboekel.nl
Aanmelden via: annette.boekel@upcmail.nl of 06-51014058

Stoelyoga Lia Dekker

Bij stoelyoga worden milde yogahoudingen grotendeels zittend op de stoel uitgevoerd. Soms ook staand waarbij de stoel een stevige en veilige ondersteuning biedt. Stoelyoga is misschien wel de meest laagdrempelige vorm van yoga. Naast eenvoudige houdingen doe we ook wat ademhalingsoefeningen. Zo leer je spanning los te laten terwijl je spieren en gewrichten soepel worden.

Voor wie?

In feite is stoelyoga voor iedereen geschikt ongeacht leeftijd, omvang of conditie. Wil je graag yoga ervaren maar voel je je, om wat voor reden dan ook, beperkt of onwennig op een mat op de vloer? Heb je last van artrose en heb je lange tijd niet aan beweging gedaan? Ben je minder mobiel? Stoelyoga is een zeer geschikte oefentherapie waarin je aan een betere motoriek werkt en zo meer vertrouwen krijgt om moeiteloos te bewegen.

Iedere woensdagochtend 11:30-12:30

Kosten: Proefles:  €  5

Losse les: € 10

10 strippenkaart: € 80

Aanmelden of meer info? info@yogasenang.nl  of via mobiel/WhatsApp: 06-41696198

Kijk ook op https://www.yogasenang.nl/stoelyoga

Opgeruimd en lichter de zomer in

Workshop op maandag 25 juni 2019 van 19:30 tot 21:30 uur

Georganiseerd door De Ontrommelcoach en Blij Gewicht Gewichtscoach Alkmaar voor tips en suikervrije recepten

21 juni 2019 Internationale Yoga dag

Wereldwijd zijn er op deze dag duizenden yoga liefhebbers. Met yoga creëer je een positief effect op jouw directe omgeving en daarom nodigen we iedereen uit voor gratis Yoga aanbieden. Naast de Yin yoga, Yin-Yang yoga, stoel yoga bieden wij EPM ontspanningsyoga, meditatie en mandfulness proefles. Doe mee met de Yoga Dag, namasté!

Het volgende programma bieden wij deze dag:

-       13:00 tot 13:30 uur Yin Yoga met Anita Kool

-       13:40 tot 14:10 uur Ademhalingstraining met Anita Kool

-       14:20 tot 14:50 Mindfulness met Volker Hinten

-       15:00 tot 15:30 Stoel Yoga met Lia Dekker

-       15:40 tot 16:10 Yin-Yang Yoga met Lia Dekker

-       16:20 tot 16:50 Meditatie met Brigitte Laven

-       17:00 tot 17:30 EPM Ontspanning Yoga met Saskia de Bruin